Afvalsimulatietest

Afvalsimulatietest

Afval in 2020 – De Afvalsimulatietest

Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu wil de hoeveelheid afval die wordt gestort en verbrand halveren. ,,Afval is waardevol. Weggooien is geen optie meer. Afval kan dienen als grondstof  voor een ander product’’, aldus Mansveld. Nu wordt jaarlijks zo’n 10 miljoen ton afval verbrand of gestort. De staatssecretaris wil dat in 10 jaar terugbrengen tot 5 miljoen ton.

Nu gooit iedere Nederlander per week vijf kilo ongescheiden huishoudelijk afval weg. Die hoeveelheid kan verminderen als burgers beter worden geïnformeerd over het scheiden van afval. Gemeenten kunnen afvalscheiding gemakkelijker maken voor hun inwoners, bijvoorbeeld door meer verschillende soorten afval op te halen.

Naast duurzame consumptie zorgt recyclen voor minder afval. Om beter te kunnen recyclen, is het belangrijk dat afval goed wordt gescheiden. De staatssecretaris streeft ernaar dat in 2020 75 procent van het huishoudelijk afval en het afval van kantoren en winkels gescheiden is. Samen met gemeenten en het bedrijfsleven wil zij daar werk van maken.

“Goed scheiden is beter recyclen”

 

Waarom een Afvalsimulatietest laten uitvoeren?

Om het afvalscheidingsgedrag van de inwoners van een gemeente in kaart te brengen, heeft AMA de afvalsimulatietest ontwikkeld. Hierin wordt het gedrag van mensen met betrekking tot het scheiden van afval in kaart gebracht. Wat doen mensen normaliter thuis met allerlei soorten afval doen; hoe of waarin gooien ze het weg? En denken ze dat dit de correcte manier is? Welke soorten afval scheiden mensen? Waarom scheiden mensen bepaalde soorten afval niet?

Via een simulatietest kan worden bepaald welke soorten afval goed en minder goed gescheiden worden. Daarnaast worden de oorzaken hiervan in kaart gebracht; is het gemakzucht, onwetendheid, desinteresse of een combinatie van factoren die leiden tot het slechte scheiden van afval?

Afvalsimulatietest laten uitvoeren?

Almere Marktonderzoek Advies denkt altijd met u mee! Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden voor uw organisatie.
Waarom marktonderzoek laten uitvoeren door Almere Marktonderzoek Advies? Bekijk al onze onderzoeksproducten en maak uw keuze!

 

Afvalsimulatietest
Menu