Uw eigen Panel

Waarom een eigen panel?

Wij kunnen voor u uw eigen onderzoekspanel opbouwen. Een groot bestand met uw eigen respondenten (klanten, relaties, medewerkers etc.) die u voor allerlei vraagstukken kunt benaderen.
Natuurlijk is een panel opbouwen zeer interessant als u met regelmaat onderzoeksvraagstukken heeft waarvoor u bijvoorbeeld uw klanten of relaties zou willen inzetten. Uiteindelijk zal uw onderzoekspanel een representatieve vertegenwoordiging van uw doelgroep moeten zijn.

Inzet van het onderzoekspanel

De inzet van het onderzoekspanel kan op verschillende manieren. Veelal wordt online onderzoek gebruikt, maar u kunt heel goed de keuze aan uw panelleden over laten. Zo kunt u ze wellicht ook vragen voor een focusgroep waarin u uw panelleden bijvoorbeeld laat brainstormen over de nieuwe reclamecampagne. “Spreekt dit nu onze klanten aan?” of u kunt ze middels telefonisch onderzoek benaderen “Wat vindt men van onze telefonische bereikbaarheid?” of wilt u wellicht een aantal van uw panelleden het nieuwste product laten proeven of testen.

Belangrijk te realiseren dat een panel opbouwen, ook betekent onderhouden. Ook hierbij kan AMA u volledig ondersteunen. Onderhouden betekent met regelmaat uitnodigen voor een onderzoek, database aanvullen met de registraties van respons / non-respons en het panelbestand up-to-date houden, mutaties verwerken, zorgen voor unieke respondenten en representativiteit.
Wij zullen in een intake gesprek duidelijk de wensen en behoeften in kaart brengen om uiteindelijk met u te bepalen in hoeverre uzelf de capaciteit heeft voor uw eigen panel te beheren of waar u het liever uitbesteed.

Persoonlijk panel

Uiteindelijk mag duidelijk zijn dat wij een persoonlijk panel opbouwen voor elke individuele klant. Wij beheren geen panelbestand voor verschillende klanten, maar hebben voor uw organisatie unieke respondenten geselecteerd.

Neem voor meer informatie contact met ons op om mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken.
Benieuwd naar alle onderzoeksmethoden? Neem dan een kijkje op onze onderzoek pagina!

Menu