Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB)

Amsterdam Toerisme & Congres Bureau / Toerisme Noord Holland

Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) laat regelmatig grootschalig face-to-face onderzoek uitvoeren onder toeristische en zakelijke bezoekers in Amsterdam. Dit onderzoek levert uitgebreide informatie op over de bezoekers in Amsterdam die als input dient voor het maken van toeristisch beleid (intern en extern) op het gebied van productontwikkeling en -bewaking en de promotie van de stad Amsterdam. De kracht van dit onderzoek zit in het structurele karakter ervan: omdat het onderzoek om de 3 à 4 jaar wordt gehouden, worden ontwikkelingen in consumentengedrag zichtbaar. Almere Marktonderzoek Advies (AMA) heeft de twee onderzoeken in (2002 en 2006/2007) uitgevoerd. En zeker naar onze tevredenheid.

Vanwege de goede contacten zijn er een tweetal vergelijkbare onderzoeken gehouden in Noord-Holland. Hiervan is er één aan de Noord-Hollandse Kust gedaan en één in de grotere steden en gemeenten van de provincie. Deze vonden plaats in opdracht van de provincie Noord-Holland onder de verantwoordelijkheid van ATCB. Ook bij deze onderzoeken, die liepen in 2003 en 2005, heeft AMA de uitvoering van het veldwerk en de dataverwerking gedaan. Er werd goed meegedacht en regelmatig teruggekoppeld.

Zoals aan bovenstaande is te zien is AMA een bedrijf waar ATCB/TNH graag mee samen werkt. Zij combineren een goede prijs/kwaliteitverhouding met een prettige, directe klantgerichte manier van samenwerken.

Bezoekersonderzoek
Menu