Evenementen monitor voor grote multinational

Waarom een evenementen monitor? Een grote multinational organiseerde het jaarlijkse feest voor relaties, klanten, dealers en medewerkers. Gasten kwamen uit meer dan 10 verschillende landen. De feestlocatie was een prachtig resort op Ibiza. De organisatie (gastbedrijf) wilde weten of het feestconcept (meetings, sportactiviteiten, diners en twee feestavonden) (nog steeds) past bij de wensen en verwachtingen van hun gasten.

Samen met de organisatoren werd vooraf inzichtelijk gemaakt welke kosten er gemaakt werden voor het complete evenement. Het exacte aantal genodigden was bekend en tijdens het evenementenweekend zelf werd gemeten hoeveel personen aan de diverse activiteiten hadden meegedaan. Direct na de activiteiten werd (in zeven verschillende talen) een aantal vragen gesteld. Men ontving op hun smartphone een korte vragenlijst waarin direct het oordeel kon worden geven. Iedereen kreeg na afloop bij thuiskomst, samen met de foto’s en videofilm van de diverse activiteiten, een link naar een online vragenlijst met vervolgvragen over o.a.: de algemene communicatie, het vervoer, het verblijf en iedereen kreeg de mogelijkheid om verbeterpunten aan te geven.

Uit de evenementen monitor bleek dat men het feest zeer waardeerde. Vooral de diversiteit in activiteiten en de persoonlijke kennismaking met de verschillende medewerkers van het bedrijf werd hoog gewaardeerd. De meetings waren informatief, maar het programma soms wat (te) lang. De band tussen klant en organisatie werd stevig aangetrokken en de gunfactor is hoog. Uit de NPS score werd duidelijk dat men het bedrijf zeker zou aanbevelen. Met als veelgenoemde motivaties: de ‘persoonlijke’ relatie tussen klant en sales medewerker, de directe betrokkenheid en het meedenken met de klant, de snelle service en bereikbaarheid.

Dat het feest voortaan (in de huidige vorm) eens per twee jaar zou worden georganiseerd vond men jammer maar wel begrijpelijk. De meeste respondenten (80%) zou graag ook dan weer een uitnodiging ontvangen!

Wil jij hier meer over weten? Kijk dan ook bij onze producten voor meer informatie over een evenementenmonitor.

Bekijk ook deze cases: