Naamsbekendheidsonderzoek

Wat kan een naamsbekendheidsonderzoek voor u betekenen?

Een naamsbekendheidsonderzoek geeft inzicht in de bekendheid van uw organisatie. Dit kan zowel de naamsbekendheid van de merknaam van de organisatie als van de producten en/of diensten zijn. Een hoge naamsbekendheid is goed voor een organisatie. Het effect op mogelijke sales is naast naamsbekendheid afhankelijk van meer factoren, zoals bijvoorbeeld het imago. Het meten van de naamsbekendheid combineren wij daarom ook vaak met een imago onderzoek. Hier wordt naast de naamsbekendheid ook het beeld wat mensen hebben van de organisatie of het product/dienst in beeld gebracht.

Daarnaast wordt een naamsbekendheidsonderzoek ook vaak gebruikt om het effect van een (communicatie) campagne te meten. Bij een dergelijk onderzoek adviseren wij altijd een 0-meting, om de huidige situatie in beeld te brengen, gevolgd door een effectmeting (1-meting) na de campagnes. Het effect van een campagne op de naamsbekendheid kan zo meetbaar in beeld worden gebracht.

In het naamsbekendheidsonderzoek kunnen twee type bekendheid worden gemeten, namelijk:

  • Spontane bekendheid – Men noemt de naam van de organisatie zelf (zonder hulp) bij het aanbieden van de categorie van een bepaald product of dienst. 
  • Geholpen bekendheid – Na het aanbieden van de naam van de organisatie geeft men aan de organisatie te kennen.

Een naamsbekendheidsonderzoek kan op diverse manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van het doel van het onderzoek en waar de doelgroep zich bevindt. Zo kan dit bijvoorbeeld via een online vragenlijst worden gemeten, of kan men face-to-face op straat of telefonisch worden gevraagd om deel te nemen aan het onderzoek. Bij het meten van de naamsbekendheid is een anonieme, neutrale en objectieve benadering van belang zodat de respondent niet voorafgaand aan het onderzoek wordt beïnvloed. Wij adviseren u graag in de mogelijkheden!

Benieuwd naar uw naamsbekendheid?

Almere Marktonderzoek Advies denkt altijd met u mee! Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden voor uw organisatie.
Waarom marktonderzoek laten uitvoeren door Almere Marktonderzoek Advies? Bekijk al onze onderzoeksproducten en maak uw keuze!

 

Naamsbekendheidsonderzoek

Gerelateerde cases: