Quickscan / Actualiteitsonderzoek voor provinciale omroep

Voor een provinciale omroep werden wij dinsdag aan het einde van de ochtend benaderd met een actualiteitsvraag. Er was discussie over een beslissing van de provincie en men wilde weten wat de bewoners daarvan zouden vinden.  Woensdagavond zou dit een groot uitgemeten item worden in het nieuws.

Eerst zijn wij begonnen met het berekenen van het aantal completes die benodigd waren om representatieve uitspraken te doen. In dit geval betekende dit dat er N=1150 geslaagde gesprekken zouden moeten worden gehouden. Vervolgens hebben wij een korte gesloten vragenlijst opgesteld voor dit onderzoek. De telefoonlijsten zijn nog langs het MOA Onderzoeksfilter gehaald om mensen die hebben aangegeven dat zij niet voor telefonisch onderzoek willen worden benaderd eruit te halen. Vervolgens hebben wij onze medewerkers in ons callcenter een korte introductie over dit onderwerp gegeven en zijn ze aan de slag gegaan!

Dinsdagmiddag en -avond met een vol callcenter hard aan het werk geweest, en woensdagochtend de laatste paar mensen nog benaderd! Zo konden wij woensdagmiddag op tijd opleveren zodat het item in het avondnieuws kon worden uitgelicht met de mening van de bewoners.

Wil jij hier meer over weten? Kijk dan ook bij onze producten voor meer informatie over een quickscan. 

 

Quickscan / Actualiteitsonderzoek voor  provinciale omroep (CASE)

Bekijk ook deze cases:

Mystery onderzoek franchiser
Waarom een Mystery Onderzoek? Een van onze opdrachtgevers die over diverse franchise vestigingen beschikt wilde…