Parkeerdrukmeting of parkeertelling

Passen mijn plannen in het verkeersplan van de gemeente? Een van onze opdrachtgevers is projectontwikkelaar. Men heeft een winkelpand aangekocht waarvan men twee mooie appartementen wil maken. Dit heeft effect op het aantal uit te geven vergunningen voor parkeren voor bewoners. De gemeente gaf daarom onze opdrachtgever de verplichting om een parkeertelling uit te (laten) voeren. 

Daarvoor hebben wij gedurende verschillende dagen en tijden een capaciteitstelling en parkeertelling (bezetting) in het gebied rond het pand uitgevoerd. Volgens een vastgesteld protocol en naar de richtlijnen van de specifieke gemeente. Zowel overdag als ‘nachts , zowel op weekdagen als in het weekend.

Tijdens de meting werd al snel duidelijk dat er (mits de bewoners niet direct voor de deur verwachten te kunnen parkeren) nog voldoende parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Ook bleek er op bepaalde locaties nogal wat fout parkeren plaats te vinden. Dit was voor onze opdrachtgever niet van belang, maar in zijn communicatie naar de gemeente een mooie ‘bijvangst’. Men had van een gebied rondom het pand een volledige parkeermeting.

De opdrachtgever heeft de resultaten aan de gemeente opgeleverd en gaat verder met zijn verbouwing.

Wil jij hier meer over weten? Kijk dan ook bij onze producten voor meer informatie over een parkeertelling

Bekijk ook deze cases: