Imago onderzoek

Waarom een imago onderzoek uitvoeren?

Een imago onderzoek geeft inzicht in het beeld wat mensen van de organisatie of de producten en/of diensten van een organisatie hebben. Hierbij wordt gekeken naar het huidige imago van een organisatie, het gewenste imago en waar de verschillen hiertussen liggen. Binnen het imago onderzoek kan onderscheid worden gemaakt in diverse doelgroepen namelijk; huidige klanten, niet-klanten, medewerkers, leveranciers en andere partijen.

Imago onderzoek binnen uw organisatie

Binnen een imago onderzoek wordt gekeken naar het huidige imago van de organisatie; hoe ziet men de organisatie? Wat zijn de waardes die een organisatie uitdraagt? Daarnaast wordt gekeken naar het imago wat het bedrijf wil uitdragen; het gewenste imago van de onderneming. Waar staat een onderneming voor? Aan welke waardes willen zij zich profileren? Nadat zowel het huidige als het gewenste imago in kaart zijn gebracht worden de mogelijke overeenkomsten en verschillen geanalyseerd. Vervolgens kan worden achterhaald waar het verschil in verwachting en performance zit binnen het imago van de organisatie. Hieruit kan bijvoorbeeld blijken dat een organisatie ongeloofwaardig overkomt omdat de kernwaardes die zij willen uitdragen niet overeenkomen met hun handelen. Of dat een deel van de doelgroep geen beeld heeft van de betreffende organisatie, omdat zij hiermee nog onvoldoende bekend zijn.

“Het imago bepaalt het succes”

 

De uitkomsten van een imago onderzoek zijn altijd waardevol voor een organisatie; op basis hiervan kan worden bijgestuurd op zowel interne en externe factoren om het imago van de organisatie te verbeteren. Het imago kan verder worden aangescherpt en met een juiste marketingspecialist kan hier een verder vervolg aan worden gegeven. AMA kan u met diverse (online) marketing specialismen ook op dit gebied adviseren en helpen om het gewenste imago aan uw (potentiële) klanten over te brengen!

Methode

Vaak is het imago onderzoek een onderdeel van een klanttevredenheidsonderzoek of een medewerkerstevredenheidsonderzoek. Daarnaast combineren wij een imago onderzoek ook regelmatig met een naamsbekendheidsonderzoek. Een imago onderzoek kan zowel in kwalitatieve (o.a. groepsgesprekken of diepte interviews) als kwantitatieve (o.a. online onderzoek of korte face-to-face vragenlijst) vorm worden uitgevoerd, wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Ook uw imago laten meten?

Laat het imago onderzoek voor uw organisatie door Almere Marktonderzoek Advies uitvoeren. Het imago van uw organisatie bepaalt het succes!
Almere Marktonderzoek Advies denkt altijd met u mee! Neem vrijblijvend contact met ons op via de contactpagina voor de mogelijkheden voor uw organisatie, stuur een email naar info@almeremarktonderzoek.nl of bel ons op 036-5372814.

Waarom marktonderzoek laten uitvoeren door Almere Marktonderzoek Advies? Bekijk al onze onderzoeksproducten en maak uw keuze!

Gerelateerde cases: