TheMay50K

Maar liefst 344.000 stappen, 121 km ieder, hebben Roely en Rens van Grinsven in de maand mei gelopen om aandacht voor de Stichting Multiple Sclerose (MS) te krijgen en daarmee geld in te zamelen voor onderzoek naar de oorsprong en behandeling van de zenuwzieke MS. Zondag legden zij de laatste vijf kilometers af.
De maand mei¿stond voor Roely en Rens in het teken van kilometers lopen en daar aan gekoppeld geld inzamelen om onderzoek te bekostigen naar de zenuwziekte Multiple Sclerose.
Missie geslaagd? Ja, zeggen Roely en Rens gelijktijdig, zittend op het terras van Brasserie Julia in Haven. Ze hebben zojuist de laatste 5 kilometers gelopen met 12 vrienden en vriendinnen die hier uiteraard voor hebben moeten betalen. “We hebben veel meer dan de beoogde €4.000,00 bijeen gelopen. En daarbij, via onder andere deze krant en sociaal media, ontzettend veel aandacht gekregen over TheMay50K, de sponsoractie voor onderzoek naar Multiple Sclerose, oftewel MS. Dit is een zenuwziekte waar meer dan 16.000 mensen in Nederland aan lijden.
Wereldprestatie
126 Donaties zijn goed voor 7.700 euro. “Een gigantisch bedrag”, aldus Roely die vooraf nooit had kunnen dromen dat dit gehaald zou worden. TheMay50K werd dit jaar in zes landen gelopen en Nederland deed dit jaar voor de eerste keer mee. Totaal deden er 11.127 mensen mee aan TheMay50K waarvan 2.087 in Nederland. Roely en Rens zijn met hun bijeengelopen 7.700 euro ruim als eerste geëindigd in Nederland en als tweede wereldwijd. Dus een wereld prestatie.
“Die eerste plaats is leuk, maar zoveel mensen die hebben gelopen om MS bespreekbaar en inzichtelijker te maken bij het grote publiek is nog veel belangrijker. Want, als er veel aandacht aan deze ziekte word gegeven komt er vanzelf sneller en makkelijker geld binnen on onderzoek te doen naar MS.”
Blijven lopen
Nu staat een paar dagen rust op het programma. “Maar we proberen iedere maand minimaal 50 km te lopen, omdat ik merk dat het goed is voor me”, aldus Roely. Ook Rens blijft lopen. “En qua geld ophalen gaat mijn aandacht nu weer naar De Muziekids Almere.”

Meer nieuws

Het Woonpanel
Sinds januari 2012 heeft Almere Marktonderzoek Advies B.V. (AMA) samen met De Almare een woonpanel…
Flevolandse zakenvrouw
Op 10 oktober is Roely Graman verkozen tot Flevolandse Zakenvrouw. Op deze verkiezing kregen wij…