WESP Methode voor evenementenevaluatie

Vanaf juni 2014 is Almere Marktonderzoek Advies (AMA) als onderzoeksbureau aangesloten bij de WESP (Werkgroep Evaluatie Sportevenementen).
De WESP is sinds 2008 actief en bestaat uit experts op het gebied van evaluatie en onderzoek van (sport)evenementen. De WESP kent inmiddels meer dan 40 leden, die werkzaam zijn bij onder andere hoge onderwijsinstellingen, universiteiten, gemeenten, en onderzoeksinstanties.

Door de WESP zijn verschillende standaardrichtlijnen opgesteld, om de sociale, economische en promotionele impact van (sport) evenementen te meten.
Deze richtlijnen bieden een erkend meetinstrument.
Het gebruik van een gestandaardiseerd meetinstrument, biedt als voordeel dat de resultaten vergeleken kunnen worden met soortgelijke evenementen over afstand of tijd en een groot leereffect kan worden bereikt. Bovendien kan men met de informatie naar aanleiding van deze evaluatie(s) aanwenden in communicatie- uitingen naar (potentiële) sponsors en andere stakeholders van het betreffende evenement en toekomstige evenementen.

Momenteel zijn er diverse methodes volgens de WESP richtlijnen opgesteld voor;
– Economische impact
– Bezoekersaantallen
– Belevingsonderzoek
– Bezoekersprofielen
– Tevredenheid
– Promotionele waarde
– Participatie en cohesie
– Leefstijl en vitaliteit
– Duurzaamheid en milieu
– Voorspelling van economische impact (voorgaand aan evenement)

AMA kan al deze typen onderzoeken volledig volgens het wetenschappelijke meetinstrument uitvoeren. Van dataverzameling tot en met praktische advisering. Natuurlijk is er altijd ruimte voor maatwerk, specifiek op uw evenement of doelgroep gericht. AMA kan de WESP methode in alle gebieden van Nederland uitvoeren.

Wilt u meer weten over de WESP en wat AMA daarbij voor u kan betekenen? Wij willen u graag informeren en maken daarvoor een vrijblijvende afspraak!

wesp

Meer nieuws

AMA in de Almere Zaken
Klik op de link hiernaast voor het artikel. > http://almerezaken.nl/widgets/1057-bedrijfsprofiel/nieuws/994192-almere-marktonderzoek-advies-ama-levert-altijd-maatwerk
AMA ISO gecertificeerd
Op maandag 15 januari 2018 heeft Almere Marktonderzoek Advies (AMA) de NEN-ISO 2022252:2012 voor Markt-,…
Winnaar cheque ABC Dive
Tijdens de Challenge Almere-Amsterdam op 9 september hebben we een geslaagde dag gehad met onze…